Bostäder i Malmö och Lund med omnejd

Stadsbostäder förvaltar fastigheter i hela Malmö samt i Lund och Vellinge. Här kan du läsa om våra områden och se vilka fastigheter och objekt som finns i respektive område.

Lund Centrum

I centrala Lund ringlar kullerstensgator fram mellan Domkyrkan, den gröna Stadsparken och de många Universitetsbyggnaderna. I stadskärnan finns flera torg med uteserveringar och torghandel. Biltrafiken i centrum är begränsad och många tar sig fram på cykel. Här ligger butiker, kaféer, kulturinrättningar och restauranger tätt. Här ligger också Lunds centralstation vilket gör det idealt för pendlare.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Lund Östra torn

Östra Torn är ett familjevänligt område nära hästhagar och natur, men på cykeln är du i Lunds centrum på tio minuter. Här finns både flerfamiljshus, villor och radhus och flera livsmedelsbutiker. Området ligger nära flera stora arbetsplatser och har via motorvägen bra kommunikationer till Malmö, resten av Skåne och Köpenhamn.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Hyllie

I Hyllie har en ny Malmöstadsdel växt fram de senaste åren. Här finns bostäder, kontor och butiker samt utmärkta kommunikationer till Köpenhamn, Malmö och resten av Skåne. Med tåg tar du dig till Köpenhamns flygplats Kastrup på 13 minuter och till centrala Malmö på 3 minuter. Här finns också det arkitektoniskt spektakulära köpcentret Emporia, Malmömässan och Malmö Arena. Området är under konstant utveckling och växer snabbt. Malmö stad räknar med att ett färdigbyggt Hyllie kommer ha runt 10 000 bostäder och lika många arbetstillfällen.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Västra Hamnen

Från att ha varit hjärtat i den grå industristaden är Västra Hamnen nu en symbol för det nya Malmö. Under det tidiga 2000-talet genomgick stadsdelen en radikal förändring när landmärket Kockumskranen revs och ett helt nytt bostadsområdet byggdes. Idag är Västra Hamnen en modern stadsdel med bostäder, restauranger, butiker och kontor. På promenadavstånd finns Malmö central där du snabbt når Köpenhamn, Skåne och resten av Malmö.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Slottstaden

Slottstaden ligger i Västra innerstaden, centralt men med direkt närhet till havet och flera parker. Det är en stadsdel som till största del består av flerfamiljshus byggda i mitten på 1900-talet. På gatuplan finns butiker, restauranger, gallerier, kaféer och salonger. Slottstaden ligger nära centrum och har snabba kommunikationer till tågstationer som tar dig vidare till Köpenhamn och resten av Sverige.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Möllevången

Möllevången som i folkmun kallas Möllan är en sprudlande stadsdel i centrala Malmö. Här finns restauranger som serverar mat från alla världens hörn samt ett rikt kulturutbud. På Möllevångstorget finns grönsaksmarknaden som sommartid trängs med uteserveringarna. Området ligger på gång- och cykelavstånd till det mesta i Malmö och närheten till Triangelns tågstation knyter dig till både Köpenhamn och Malmö Central. Södervärns busstation har förbindelser med hela regionen. Området är också centrum för kreativa näringar och både kontor, kreativa studios och ateljéer göms bakom husfasaderna.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Limhamn

I det gamla fiskeläget Limhamn får man känslan av att befinna sig i en mindre by samtidigt som centrala Malmö är en kort bussresa bort. Här finns havet runt knuten och ett eget litet centrum med restauranger, butiker och bibliotek. Samtidigt som Limhamn är en gammal stadsdel i Malmö växer den med nybyggda bostadsområden, kontor och arbetsplatser. Limhamn har goda kommunikationer via tågstationen i Hyllie och stadsbussar.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Värnhem

Värnhem i östra Malmö har sitt naturliga centrum kring Värnhemstorget, där Föreningsgatan, Nobelvägen och Sallerupsvägen leder in och ut från staden. I området finns bra kommunikationer med bussar till hela Malmö och restan av regionen. Med bil tar du dig snabbt ut på motorvägen. Runt torget och inne i kvarteren finns handel, restauranger och kontor. Här finns också köpcentret Entré med biograf och shopping. En kort promenad från torget når du Malmö central. Bostäderna är till största del flerfamiljshus från början av 1900-talet.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Centrum

I centrala Malmö myllrar det av människor varje dag på väg till och från sina arbeten eller på väg för att äta något gott på någon av centrums många matställen. Här finns stora promenadstråk med väletablerade kedjor. På avstickande gator finns mindre restauranger och boutiqer. Det finns knutpunkter för både bussar och tågtrafik som gör att det snabbt går att ta sig runt i Malmö, regionen och till Köpenhamn. Här har man nära till allt.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Hermodsdal

Husen i området är byggda under 1960-talet. Området tillhör stadsdelen Fosie och ligger en bit utanför stadskärnan, men stadsbussarna tar dig snabbt och lätt in till centrum och centralstationen. Det finns också bra cykelvägar som tar dig in till Malmös centrum. Området ligger nära tågstationen Svågertorp som tar dig till Köpenhamn och södra Skåne.

Lediga bostäder Våra fastigheter

S:t Knut

S:t Knut är ett trendigt område med många kaféer, små restauranger och promenadstråk. Det centreras kring S:t Knuts torg där vårens solljus lockar ut många till serveringar. På andra sidan Amiralsgatan ligger citykärnans tempo och Möllans puls. Det finns goda bussförbindelser och på cykel är det mesta i Malmö nära. På tio minuter tar du dig både till Centralstationen, Triangeln och Värnhemstorget.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Sorgenfri

Sorgenfri ligger bara ett stenkast från de centrala delarna av Malmö men börjar mer och mer få sin egen prägel. Det här är de gamla arbetarkvarteren med flerfamiljshus från 30- och 40-talet. Sedan ett tiotal år tillbaka har området blivit populärt bland unga tack vare ett ökande nöjesutbud och närheten till centrum. Kring Nobeltorget finns Folkets hus, studentboende, affärer och små krogar. Nobelvägen och Amiralsgatan är två av Malmös huvudgator och knyter med busstrafik området till hela staden.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Kirseberg

På Kirseberg är du på landet och i stan på samma gång. Stadsdelen är omgiven av stora koloni- och friluftsområden och efter några minuter på cykel är du på Värnhemstorget. I Kirseberg finns små gathus, villor och flerfamiljshus. Den stora parken Beijers park är stadsdelens lunga och det lilla centrumet dess hjärta. I centrum finns livsmedelsbutiker, små krogar och andra serviceinrättningar. Kirseberg ligger också strategiskt om man pendlar med närhet till både buss och motorväg.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Eriksfält

På Eriksfält finns både villor och flerfamiljshus som byggts på 1950-talet. Familjelivet har stått i fokus hos arkitekterna och det är alltid nära till ett grönområde. Här bor man nära ett av Malmös största köpcentrum. Området ligger bara en bit utanför centrala Malmö och stadsbussarna tar dig snabbt in till centrum och vidare till resten av Skåne. Det finns också bra cykelvägar som smidigt tar dig in till Malmös centrala kärna.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Hästhagen

Kvarteren i Hästhagen, mellan Davidshallstorg och Slottstaden, kantas av gallerier, studios och små butiker. Området gränsar mot centrum vid den gamla paradgatan Fersens väg där restauranger och kaféer ligger tätt. En promenad i det gröna är aldrig långt borta då Hästhagen ligger mellan Pildammsparken och Kungsparken. Några minuters promenad bort ligger Triangeln där tåget knyter området till resten av Malmö och Skåne.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Sofielund

På Sofielund finns den gamla arbetarbebyggelsen kvar då inga rivningar och moderniseringar gjordes under 60- och 70-talet. Här ligger gathus med lummiga trädgårdar, vägg i vägg med flerfamiljshus. Området ligger bara några minuters promenad från Möllevången med restauranger, butiker och nöjesliv. Området ökar i ständigt i populäritet och flera barnfamiljer söker sig hit. Från Sofielund är kommunikationerna bra, från den närliggande knutpunkten Södervärn går bussar till hela regionen och resten av Malmö.

Lediga bostäder Våra fastigheter

Ribersborg

Ribersborg är Malmös riviera, här bor du granne med havet och strandpromenaden. Området ligger centralt och en kort promenad genom Slottsparken tar dig till centrum. Du har även direkt närhet till Regementsgatan och andra stråk med levande stadsliv, kaféer, restauranger och butiker. Ribersborg domineras av flerfamiljshus i funkisstil. Många av husen har balkonger och tillhörande grönområden.

Lediga bostäder Våra fastigheter