• Det är jag och en medsökande som söker lägenhet, vad för inkomst ska jag ange?

   Om två personer ska vara stadigvarande boende i lägenheten anger ni hushållets totala årsinkomst före skatt på huvudsökande. Medsökande fyller i sin totala årsinkomst före skatt.

 • Finns det något ställe där jag kan fylla i fritext med information om mig som sökande och mina önskemål?

   Det finns ett fält som heter övriga önskemål när du registrerar dig. Du kan även trycka på ”Intresseanmälan lägenhet”. Där kan du skriva in ytterligare information och önskemål som du anser relevanta att delge i din lägenhetsansökan. 

 • Hur fyller jag i inkomst i min intresseanmälan?

   Du anger hushållets totala årsinkomst före skatt.

   Om två personer ska vara stadigvarande boende i lägenheten anger ni hushållets totala årsinkomst före skatt på huvudsökande. Medsökande fyller i sin totala årsinkomst före skatt.

 • Hur går jag tillväga efter att jag varit på visning av en lägenhet?

   Efter visningen svarar du ja eller nej genom att logga in på Min sida. Det är viktigt att du meddelar om du är intresserad eller inte snarast efter visning för att vi ska kunna gå vidare i vår urvalsprocess. Tackar du ja, ladda upp anställningsavtal, den senaste lönespecifikationen samt kontaktuppgifter till boendereferens till den e-mail du fått vid visningsinbjudan. Om du studerar behöver vi ett studieintyg. Dessa dokument kan du även ladda upp på ”Dokumentuppladdnings-fliken”.

   Tackar du nej till lägenheten får du gärna ange orsak på Min sida.

 • Hur går jag tillväga för att söka lägenhet?

   Klicka här för en översiktlig beskrivning av hur det går till att söka lägenhet. För att söka lediga lägenheter behöver du först registrera dig som sökande genom att skapa ett konto på Min Sida. Därefter är du välkommen att göra intresseanmälningar på lediga lägenheter här.

    

    

   Notera att vi inte tar emot några ansökningar via e-mail eller telefon.

    

    

    

    

 • Hur gör jag om jag har glömt mitt lösenord till Min Sida?

   Gå in på Min Sida och klicka på länken Glömt lösenord i vänstra hörnet eller gå direkt genom att klicka här. Fyll i ditt personnummer och klicka på återställ lösenord. Information gällande återställning av ditt lösenord skickas till den e-postadress du har angivit vid registrering.

 • Hur kan jag uppdatera mina personuppgifter och min intresseanmälan för lägenhet om jag redan är registrerad?

   Du loggar in på Min sida. Längst till vänster finns en länk som heter ”Ändra registrering”. Där kan du ändra dina personuppgifter. Längst till vänster finns även länken ”Intresseanmälan lägenhet”. Här kan du uppdatera dina uppgifter avseende dig som sökande, lägga till medsökande samt önskemålen om vad för typ av lägenhet du söker.

 • Hur lägger jag till medsökande efter att jag redan är registrerad?

   Du loggar in på Min sida. Längst till vänster finns länken ”Intresseanmälan lägenhet.” Kryssa i att du har medsökande. Du får då upp ett fält där du fyller i din medsökandes uppgifter. 

 • Hur lång tid ligger lägenheterna ute på er hemsida innan ni bjuder in till visning?

   Lägenheter ligger ute på vår hemsida fram tills vi påbörjar urvalsprocessen, vilket vanligtvis tar 3 – 14 dagar. Man kan följa uthyrningsprocessen via Min sida.  Där framgår även om du inte blivit erbjuden en visning. Lägenheter tas bort från Min sida när lägenheten är uthyrd.

 • Hur lång tid tar det innan jag får besked om min intresseanmälan?

   Vanligtvis mellan 3-14 dagar.

 • Hur många lägenheter kan jag söka samtidigt?

   Ni kan anmäla intresse för max 5 lägenheter åt gången.

 • Hur många väljer ni ut som får gå på visning av en lägenhet?

   Vanligtvis mellan 3-5 intressenter.

 • Hur och när får jag besked på om jag är aktuell för visning av en lägenhet?

   Är man aktuell för en visning blir man kontaktad antingen via e-mail eller telefon. Det tar vanligtvis 3-14 dagar. Man kan följa uthyrningsprocessen via Min sida.  Där framgår även om du inte blivit erbjuden en visning. Lägenheter tas bort från Min sida när lägenheten är uthyrd.

 • Hur och när får jag besked på om lägenheten är uthyrd eller inte?

   Har ni blivit kallade till visning, men inte blivit erbjuden lägenheten får ni ett e-mail med besked. Har ni inte blivit kallad till visning tas lägenheten automatiskt bort från era intresseanmälningar på Min sida.

 • Hur ofta måste jag vara aktiv på Min sida för att mitt konto inte ska raderas?

   För att anses vara aktiv på min sida behöver du logga in minst var sjätte månad. Om du inte loggar in under ett år raderas ditt konto. När du är inloggad på Min sida ser du det datum ditt registreringsdatum upphör längst ned till vänster på sidan.

 • Hur registrerar jag mig om jag inte har ett svenskt personnummer?

   Vid registrering finns en fråga om du har svenskt personnummer. Tryck nej. Du kommer då bli tilldelad 4 bokstäver som motsvarar de fyra sista siffrorna i ett svenskt personnummer.

 • Hur ser jag mitt registreringsdatum?

   När du är inloggad på Min sida ser du registreringsdatumet på första sidan längs ned till vänster.

 • Hur vet jag när mitt registreringsdatum upphör och jag måste logga in för att fortsätta vara aktiv?

   När du är inloggad på Min sida ser du det datum ditt registreringsdatum upphör längst ned till vänster på sidan. Det krävs att du loggar in vid något tillfälle innan detta datum. I annat fall raderas ditt konto. För att anses vara aktiv på Min sida behöver du logga in minst var sjätte månad. Om du inte loggar in under ett år raderas ditt konto. När du loggar in är det viktigt att du uppdaterar både på länken ändra registrering och på länken intresseanmälan lägenhet.

    

 • Hur väljer ni ut vem som får en lägenhet?

   Alla är välkomna att söka lägenhet hos oss. Vi förvaltar ett stort antal lägenheter på uppdrag av olika fastighetsägare. Som sökande finns det vissa grundkrav och sökvillkor som måste vara uppfyllda, vilka anges i vår uthyrningspolicy.

    

   Vi har inte någon bostadskö eller något poängsystem. Under förutsättning att alla grundkrav och sökvillkor nedan är uppfyllda görs en helhetsbedömning där vi tar hänsyn till hur länge du varit sökande, samt dina önskemål i intresseanmälan. Det är viktigt att din ansökan gällande önskad storlek, område och maxhyra överensstämmer med lägenheter du söker. Målet är att du som flyttar in i en lägenhet vi förvaltar ska trivas och vilja bo kvar länge.

   Vi förbehåller oss rätten att fritt välja bland våra sökande till lediga lägenheter.

 • Hur ändrar jag mitt personnummer, om jag har fått svenskt personnummer?

   Skicka e-post till info@stadsbostad.se och bifoga en giltig identitetshandling, så kan vi uppdatera det till dig.

 • Jag hyr redan lägenhet hos er. Tillämpar ni något förturssystem om jag söker ny bostad hos er?

   Det finns inte något internt kösystem för redan boende hos oss och det är samma intresseanmälan som gäller för boende som icke-boende.

 • Jag kom inte med i första urvalet, ska jag ta bort min intresseanmälan av lägenheten eller ska jag låta den vara kvar?

   Vi rekommenderar att ni har kvar er intresseanmälan tills lägenheten är uthyrd. Det förekommer att vi gör mer än ett urval.

    

 • Jag är i akut situation av en lägenhet, finns det något jag kan göra för att öka mina chanser för att komma på visning?

   Nej. Varje enskild sökandes situation är unik och vi har inte möjlighet att prioritera just en ansökan före en annan. Alla söker under samma förutsättningar.

 • Kan jag prenumerera på lägenheter som passar mina önskemål?

   I samband med att du registrerar dig som sökande finns det möjlighet att fylla i om du önskar få e-post med information om lägenheter som passar dina önskemål avseende område, maxhyra, antal rum, etc.  

   Du kan även i efterhand uppdatera detta i din ansökan på Min sida under länken ”Intresseanmälan lägenhet.”

 • Kostar det något att registrera sig som sökande på er hemsida?

   Det är kostnadsfritt att registrera sig som sökande hos oss.

    

 • Vad gäller om jag har skyddad identitet?

 • Vad händer efter att jag lämnat en intresseanmälan på en lägenhet?

   Lägenheten ligger publicerad fram tills vi påbörjar urvalsprocessen. Är man aktuell för en visning blir man kontaktad antingen via e-mail eller telefon.

   Klicka här för mer information om uthyrningsprocessen steg för steg.

 • Vilka uppgifter brukar ni vilja ha in från mig som sökande om jag är aktuell för en lägenhet?

   Om du tackar ja efter en visning och går vidare i urvalsprocessen tar vi alltid kreditupplysning och boendereferenser från tidigare hyresvärd och/eller på annat sätt som kan styrka goda referenser. Du ska kunna styrka alla inkomster genom intyg från arbetsgivare, anställningsavtal eller motsvarande. Vid arbete ska den senaste lönespecifikationen redovisas. Vi kan komma att begära borgenär i du har CSN eller inte har en tillsvidareanställning.

   Dessa uppgifter kan du ladda upp på ”Dokumenthanterings-fliken” på Min sida.

   Vid taxerad inkomst i annat land kan vi begära borgensman eller deposition.