Kvarteret Linoljan, exklusivt boende mitt i Limhamns Sjöstad

Vy från hörnet Geijersgatan/Kolsyregatan, radhusen syns till höger

Mikael Wikeborg/Wikeborg Arkitektur är arkitekten bakom detta spännande projekt och det är Servicekuben AB som har totalentreprenaden för byggnationen, på uppdrag av Sigurd Bostad AB. Arkitekten har skapat flera uppmärksammade byggnader i och runt Malmö, bl a i Västra Hamnen.  Detta projekt kommer att vara färdigt november 2022.

Kvarteret Linoljan kommer att bestå av sex olika byggnader, med egna särdrag, detaljer, linjer och mått, för att skapa en varierad bebyggelse som ger intryck av att ha vuxit fram över tid, hus för hus, på ett naturligt sätt. Det kommer att vara en tidlös och humanistisk arkitektur, kulturellt förankrad i skånsk tegeltradition. Samtliga husfasader muras i tegel med isolering och bärande platsgjutna betongväggar bakom. Taken utförs med beklädnad av brandtäkt alluminiumplåt.

Fastigheterna kommer att bestå av totalt 127 moderna och ljusa hyreslägenheter, med fina utsikter och stort ljusinflöde. Lägenheterna byggs i storlekar från 1 rok på 26 kvm, till 5 rok på 126 kvm. Med denna mix finns lägenheter för de flesta, och därför finns goda förutsättningar till en blandad sammansättning av hyresgäster – ung som gammal, familj som ensamstående, student som pensionär. 

Limhamns Sjöstad har under de senaste åren utvecklats till en av Malmös mest attraktiva stadsdelar, från att tidigare ha varit ett gammalt industriområde. Här finns såväl bostäder, butikslokaler, skolor och förskolor, som grönområden och närheten till havet.

Kvarteret Linoljan ingår i den sista raden kvarter inom Limhamns Sjöstad som utgör gräns mot Ribersborgsstranden. Det har ett ypperligt läge – 600 m från badstrand, 800 m från småbåtshamn, 500 meter från entrén till Hylliekrokens golfbana och en dryga kilometer från Limhamns centrum. Man har dessutom livsmedelsaffär på ca 50 meters avstånd, busshållplats inom ca 200 meter, restaurang och apotek inom 100 meter och skola och förskola i intilliggande kvarter. Det är också nära till centrala Malmö, men med småstadens charm bevarad inpå knutarna.

Bostäderna
Lägenheterna kommer att vara ljusa och välkomnande, med planlösningar som ger mycket bostad för kvadratmetrarna och med en flexibilitet för förändrade familjesituationer.

Material och utrustning kommer att hålla hög standard. Ytterväggarna och lägenhetsskiljande väggar är gjorda av platsgjuten betong och innerväggarna med dubbel skivbeklädnad. Lägenhetsdörrarna är klassade dörrar, och innerdörrarna är massiva. Samtliga lägenheter ska ha egna tvättmöjligheter och det kommer även att finnas en gemensam tvättstuga i Hus E. Lägenheterna kommer att ha gott om förvaringsutrymme och hyresgästerna erbjuds även ett lägenhetsförråd i källarplanet. Färgsättning och materialval utgår från skandinavisk tradition.

Gården – en trivsam, grön oas
Den gemensamma gården kommer att bli en trivsam, grön oas, och blir en attraktiv kontrast till den urbana miljön utanför. Lägenheterna på bottenplan kommer att ha egna grönskande uteplatser. Miljöhuset, där källsortering för återvinning sker, kommer att ha gröna väggar och tak. Loftgången kommer att förses med gröna spaljéer.

Rabatterna kommer att domineras av häckar och buskar. Det kommer att finnas grillplats och lekplats för hyresgästernas trivsel. Cykelställ kommer att finnas, även för paketcyklar. Alla funktioner ska bli fullt tillgängliga ur ett handikapperspektiv. Hela fastigheten är rökfri, och det innebär att lägenheter, balkonger, uteplatser, innergård och entréer är rökfria.

Hållbart boende
Denna fastighet ska certifieras Miljöbyggnad Silver och byggs med Byggmästarkvalitet för en långsiktig förvaltning. Med långsiktiga kvalitéer, tidlös gestaltning och goda material, erbjuds hyresgästerna en hållbar och god boendemiljö, med hög trivselfaktor och förhoppningsvis liten omflyttning. Samtliga installationer kommer att utgöras av väl beprövad teknik med utgångspunkt i miljö, driftsäkerhet och långsiktighet. Vissa tak kommer förses med solceller, andra kommer att förberedas för detta. Bostäderna utrustas med intelligent installationsteknik.

Gör intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för lägenheter i kvarteret Linoljan och få samtidigt nyhetsbrev och uppdateringar per mail.

Anmäl intresse

Sök bostad

Sök lägenheter på Linoljan som just nu är publicerade under lediga lägenheter

Sök publicerade lägenheter

Översiktlig fakta

Byggstatus

Under uppförande

Planerad inflytt

Försommaren/hösten 2022
Läs mer

Fakta

Byggstatus

Under uppförande

Planerad inflyttning

Försommaren/hösten 2022

Antal lägenheter

127 st, varav: 

1 rok 26 – 40,5 kvm,  15 st

2 rok 42,5 – 65 kvm,  43 st

3 rok 65,5 – 84 kvm, 63 st

 

Antal lokaler

2 st

Parkeringar/bilplatser

Källargarage med 88 platser, en del av dem för laddning av elbilar. Cykelställ och plats för lådcyklar kommer också finnas.

Balkong/terrass/uteplats

Alla lägenheter har antingen balkonger eller uteplatser

Arkitekt

Mikael Wikeborg, SAR/MSR – Wikeborg Arkitektur

Byggentreprenör

Servicekuben AB

Om lägenheterna

Hall

Vägg: Vit målad
Tak: Vit målad
Golv: Klinker, mörkgrå Tarazzo

Vardagsrum och sovrum

Vägg: Vit målad
Tak: Vit målad
Golv: Trägolv, ljus ek

Kök

Vägg: Vit målad
Tak: Vit målad
Golv: Trägolv, ljus ek
Köksinredning: Vit stomme och vitmålade luckor, bänkskiva i borstat rostfritt stål. Stänkskydd i vitt glas.
Vitvaror: Diskmaskin, kombinerad kyl/frys/separat kylskåp och frys, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikrovågsugn från Electrolux, allt i rostfritt utförande. Köksfläkt med vit front från Fjäråskupan.

Badrum

Vägg: Vitt kakel
Tak: Vit målad
Golv: Klinker, mörkgrå
Vitvaror: Tvättmaskin och torktumlare
Dusch: Duschväggar i klarglas
Handdukstork: Elektrisk, krom
Vaskkommod: Vit med släta vita luckor
Vit infälld vask
Spegelskåp med belysning
Väggmonterad torkställning

Lägenhetsförråd

Finns i källaren.