Kv Reuterdahl 16, Dag Hammarskjölds väg i Lund

Gunilla Svensson Arkitektkontor har ritat husen i kv. Reuterdahl 16. Gunilla är en av Sveriges mest välrenommerade arkitekter med en stol i Kungliga Konstakademin i sitt CV. Gunilla har ritat många fina projekt i Lund och flera gånger vunnit Lunds kommuns Stadsbyggnadspris.
Kv. Reuterdahl 16 har adress Dag Hammarskjölds väg 12 och 14

Byggnaderna
Fastigheten innehåller 57 hyresrättslägenheter i två byggnader. Den ena har fyra våningar plus en indragen femte. Den andra innehåller tre våningar. Bostadshusen kompletteras av miljöhus och förrådsbyggnader. Lägenheterna finns i storlekar från 1 r.o.k. på 34 m2 till 4 r.o.k. på 89 m2 med tyngdpunkten på tvåor och treor. Husen är byggda med en tung betongstomme som gjutits på plats och som tillsammans med fönster i hög kvalité borgar för tysta och energieffektiva lägenheter.

Projektet har byggts av Nimab, ett lokalt byggföretag med mångårig erfarenhet av bostadsbyggande. Deras produktion kännetecknas av skickligt hantverk och stort engagemang.

Balkonger, uteplatser och loftgångar
Alla lägenheter över markplan har en generös balkong och till bostäderna på markplan hör en stor uteplats. Storleken på balkonger och uteplatser varierar mellan 7 och 10 m2. Alla balkonger och uteplatser ligger i soligt söder eller västerläge, här finns också lägenheternas förråd.
På det översta planet i huset som ligger ut mot Dag Hammarskjölds väg finns två fyrarumslägenheter. De kommer att ha stora takterrasser i olika nivåer. I klart väder ser man pylonerna på Öresundsbron härifrån.

De flesta lägenheterna nås via en loftgång. Loftgångarna mot Dag Hammarskjölds väg är möblerbara så att man skall kan ta tillvara kvällssolen.

Gröna miljöer
Många av de gamla träden på fastigheten står kvar. De bildar en vacker dunge med en spännande lekyta för barn inne i dungen. Den gamla grönskan kommer att kompletteras med nyplanteringar. För barnen finns också en gungställning, en sandlåda och en liten fontän att leka vid under varma sommardagar. Det finns trädgårdsmöbler, ett pingisbord och en större gräsyta för bollspel.

Rökfritt
Hela fastigheten är rökfri vilket innebär att såväl lägenheter som balkonger, uteplatser, innergård och entréer är rökfria.

Hållbart boende
Husen är byggda för låg energiförbrukning. Den tunga stommen som lagrar värme är kompletterad väl tilltagna isoleringsskikt. Taken är täckta med solceller som kommer att försörja lägenheterna med hållbar el. Värmen och varmvattnet kommer från Kraftringens fjärrvärme som är helt fossilfri.

Inomhusmiljö
Alla lägenheter är genomgående för att tillgodose ljusinsläpp och bra planlösningar. Alla rum har parkettgolv och vitmålade väggar förutom dusch/wc/tvätt som har kakel på väggarna och klinker på golvet.

Lägenheterna har egen tvättutrustning. I köken finns spis med glaskeramikhäll, kyl, frys och diskmaskin. Köksskåpen kommer från Smedstrop snickeri på Österlen. Många av bänkskåpen har lådor för att underlätta arbetet i köket och köksbänkarna är av natursten.

Parkering
P-platser finns att hyra av Lunds parkeringsbolag, LKP, på gatan utanför huset. För den som föredrar att inte ha egen bil finns det bilpoolsbilar i området.

Cyklar
I kvarteret Reuterdahl finns gott om plats för cykelparkering inkl. platser för lådcyklar. En elektrisk cykelpump finns för alla boende att använda liksom en liten cykelverkstad för den som vill reparera sin cykel själv.

Gör intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för lägenheter i kvarteret Reuterdahl 16 och få samtidigt nyhetsbrev och uppdateringar per mail.

Anmäl intresse

Sök bostad

Sök lägenheter på Reuterdahl 16 som just nu är publicerade under lediga lägenheter

Sök publicerade lägenheter

Översiktlig fakta

Byggstatus

Under uppförande

Planerad inflytt

Maj 2022
Läs mer

Fakta

KV Reuterdahl 16

Planerad inflyttning: Maj 2022

Antal lägenheter

1 rok 34,5 – 38,7 kvm,  7 st

2 rok 40,9 – 54,9 kvm,  34 st

3 rok 65,6 – 76,1 kvm, 14 st

4 rok 89,8 kvm, 2 st

Parkeringar

P-platser finns att hyra av Lunds parkeringsbolag på gatan utanför huset. Finns även bilpoolsbilar i området

Arkitekt

Gunilla Svensson Arkitektkontor

Byggentreprenör

Nimab Entreprenad AB

Om lägenheterna

Hall

Vägg: Vitmålad
Tak: Vitmålat
Golv: Klinker

Vardagsrum och sovrum

Vägg: Vitmålad
Tak: Vitmålat
Golv: Ekparkett

Kök

Vägg: Vitmålad
Tak: Vitmålat
Golv: Ekparkett
Köksinredning: Vita skåpstommar med gråmålade luckor, bänkskiva i svart granit, diskbänk i rostfritt,
kakel över diskbänk.
Vitvaror: Diskmaskin, kyl och frys, spis med glaskeramikhäll.

Dusch/WC/Tvätt

Vägg: Vitt kakel
Tak: Vitmålat
Golv: Klinker
Vitvaror: Tvättmaskin och torktumlare, i vissa lägenheter kombitvätt.
Handdukstork: Elektrisk, förkromad.

Porslin: Vitt tvättställ, vit toalettstol.
Skåp: Förvaringsskåp på väggen över tvättmaskin och torktumlare.

Balkong och uteplats

Stor balkong eller uteplats med lägenhetsförråd.

Nybyggnation Linoljan och Reuterdahl