Värmen i lägenheten

Under hösten och vintern brukar frågorna om värmen vara flera. Vi arbetar för att alla skall trivas samt att vi tänker och arbetar för ett hållbart miljötänk

Vilken temperatur skall man ha i lägenheten vintertid? Temperaturen mitt i rummet (minst 1 meter ovan golv) skall hålla 20–21 grader.

Upplever du ändå att det är kallt kommer här ett par tips:

  1. Möblera rätt. Det är viktigt att tänka på är att man möblerar rätt. Det vill säga att man inte ställer soffor, hyllor mm tätt intill elementet så att värmen inte kan spridas ut i rummet. Se till så att gott om luft kan cirkulera fritt runt element och termostat. Gardiner som hänger framför termostaten påverkar dess funktion då den stänger för tidigt. Blir termostaten som sitter på elementet instängd och varma stänger elementet av sig.

 

  1. Känn över hela elementet för att ta reda på om elementet håller en jämn temperatur. Känn på alla element, känns de väldigt olika i temperatur behöver du göra en serviceanmälan.

 

Behöver man lufta elementen i lägenheten? Endast om det är nödvändigt. När man har utfört något rörarbete på värmen i fastigheten kan detta föra med sig luft till lägenheterna. Luften hamnar då oftast i elementen i lägenheterna längst upp i huset. Det som kan uppstå är ett bubblande oljud i elementen.

Lufta inte själv utan gör en felanmälan via Min Sida eller 040-12 64 00.